Logo der NEG

Wie is den NEG

De Närrische Europäische Gemeinschaft is de grootste en belangrijkste NGO (Non Governmental Organization) in Europa, die de traditionele volkscultuur van Fastnacht/Karneval/Fasching/Vastelaovend doet onderhouden. De NEG is de verbinding tussen de in Europa aanwezige nationale bonden welke de bevordering en instandhouding van hun Carnavalscultuur onderschreven hebben.

In de NEG zijn momenteel 11 Carnavals of Cultuurbonden uit 8 Europese Landen met in het totaal 8 miljoen aangesloten leden.

Belgien:                   Arbeitsgemeinschaft Karneval Eupen-Kettenis
                                 Limburgse Vereniging Karnavalsevenementen (LIVEKE)
                                  Samenwirkende Limburgse Vastelaovereniginge (SLV)

Deutschland:           Bund Deutscher Karneval (BDK)

Frankreich:              Fédération des Carnavals et Festivités (F.C.F)

Niederlande:           Bond van Carnavalsverenigingen in Limburg (BCL)

                                 Samewirkende Limburgse Vastelaovesvereniginge (SLV)

Österreich:               Bund Österreichischer Faschingsgilden (BÖF)

Schweiz:                  HEFARI - Fasnachtsverband Schweiz

Binnen de Närrischen Europäischen Gemeinschaft bestaat een eigen jeugdorganisatie de NEG jeugd. Zij is zelf verantwoordelijk in het kader van haar eigen jeugd regels en onder naleving van de statuten van de NEG over jeugdwerk. De NEG jeugd heeft een zetel in het NEG bestuur.

De NEG erkend de verschillende regionaal gebonden begrippen van carnavalscultuur zoals bijvoorbeeld Fashing/Karneval/Fastnacht/Vastelaovend en behandeld hun allemaal gelijkwaardig.  

De NEG let op de soevereiniteit van de haar aangesloten bonden.

In organisatorisch opzicht bestaat de NEG uit een vrijwillig bestuur met een voorzitter/ster , vice voorzitter/ster, secretaris, verantwoordelijk persoon voor de media en een NEG jeugdvertegenwoordiger/ster.

De besturen van de bonden treffen zich jaarlijks op een meerdaagse conferentie , welke dan door een van de bonden georganiseerd wordt.

De Närrische Europäische Gemeinschaft is een vereniging volgens Duits recht met zetel in Keulen.                        

Cookies erleichtern die Bereitstellung unserer Dienste. Mit der Nutzung unserer Dienste erklären Sie sich damit einverstanden, dass wir Cookies verwenden.
Ok